Südtirol (Alto Adige in het Italiaans) is de meest noordelijke provincie van Italië. Deze hooggelegen provincie grenst aan Oostenrijk en Zwitserland en is met name bekend door de indrukwekkende Dolomieten groep en het Ortler massief. Niet voor niets een steeds populairder wordende vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, wintersporters en bergsporters. 

Deze bijzonder regio aan de zuidkant van de Alpen komt met name tot uiting in contrasterende landschappen en haar klimaat met maar liefs 300 dagen zon per jaar. Het draagt allemaal bij aan een verrassende verscheidenheid. Enerzijds het frisse en koelere bergklimaat en anderzijds de warme en zwoele mediterrane windstromen die vanuit het zuiden komen. Dit zorgt ervoor dat Südtirol voor wijnbouw een zeer interessante en unieke locatie is.

De wijnen uit Südtirol worden tegenwoordig samengesteld van zowel internationaal bekende druivenrassen als ook de minder bekende, lokale soorten. De bekende druivenrassen komen terug in de witte wijnen als; de Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling maar ook de Müller Thurgau, en de Gewürztraminer. Rode wijnen worden veelal samengesteld van lokale druivenrassen als; Kerner, Lagrein, Vernatsch en natuurlijk de Pinot Noir. Wat ze met elkaar gemeen hebben is het zorgvuldige productieproces waarmee de relatief kleine wijnmakers deze wijnen produceren. Ondanks het fluctuerende bergklimaat zijn de lokale wijnbouwers experts geworden in het optimaal tot wasdom laten komen van de diverse druivenrassen en zijn zij het wijnproces in finesse gaan beheersen. Dit resulteert in kwalitatief goede en smakelijke wijnen met een eigen karakter. 

Wijnen uit Südtirol staan alom bekend om hun elegante karakter met een verfijnde geur en smaak en een gebalanceerde dronk.

Welke wijn u ook prefereert, wij hebben voor u een selectie gemaakt van een aantal kwalitatief verfijnde wijnen uit deze mooie regio. Wij kunnen daarom niet wachten om deze unieke wijnen bij u te mogen bezorgen en we garanderen u een intense smaakbeleving. 

Saluti, Zum Wolh!

Kaart van wijngebied Südtirol - Italië