Thurnhof

Thurnhof

Deze wijnmaker heeft inmiddels de zesde generatie aan het roer. De wijnboerderij was in een ver verleden van monniken en de kelder in de wijnboerderij is al ruim 800 jaar oud. Sinds 1850 is de boerderij in handen van familie Berger. Ze hebben 4.5 hectare onderverdeeld in twee gebieden.

In Haslach, op de zuidelijke helling van de Virglberg, groeien de wijnstokken op een diepe porfierbodem. Daaronder bevindt zich een dikke laag stuwwal grond uit de ijstijd, die ook nog toegankelijk is voor de wijnstokwortels. Op deze zeer warme en zonnige locatie gedijen minerale en delicate wijnen met een lange levensduur.  

In Grutzen, ten zuiden van Bozen, gedijen de wijnstokken op droge, diepe en grindachtige grond. Vanwege de frequente overstromingen van de nabijgelegen Eisack-rivier, werd de vallei op dit punt opgevuld met een mix van gesteente van de nabije en verder weg gelegen bergen (o.a. Dolomieten). Hier groeien zeer fruitige, zachte en toegankelijke wijnen. Goldmuskateller en Lagrein komen van deze locatie.

De meeste Sauvignon-druiven komen van een hoger gelegen locatie, de wijnstokken staan ​​op stuwwalafzettingen uit de ijstijd en porfierpuin. Ideale omstandigheden voor een stijlvolle, delicate, zeer mineraalachtige en kenmerkende Sauvignon, onmiskenbaar in zijn soort.

Website Thurnhof

Terug naar blog