Bergmannhof

Bergmannhof

De Bergmannhof ligt in Eppan, aan de wijnroute, op een hoogte van 270 m, boven de Etschvallei en aan de voet van het Gantkofelmassief. Het klimaat is op veel dagen van het jaar mild. Herfstwinden zorgen in de herfst voor een duidelijk temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat de wijnen finesse geeft. De grond rondom de boerderij bestaat uit zand-leemachtige kalksteengrindbodems (limestone en porfier gesteente met veel ijzer).  

Om een ​​gelijkmatige groei van de wijnstokken te garanderen en harmonie in de wijngaard te creëren, doen ze zoveel mogelijk biologisch en met de hand: van snoeien met minimale beschadiging tot bladuitspoeling en het oogsten van de druiven. In 2024 zullen ze waarschijnlijk het officiële label Biologisch krijgen. Ze produceren zo’n 35.000 flessen per jaar. De wijnen worden meestal gerijpt in houten vaten met lange gistcontacttijden.

Website Bergmannhof

Terug naar blog