Italiaanse wijnproducent Untermosehof

Een bezoek aan onze nieuwe wijnproducenten!

Op basis van voorgaande wijnbeurzen en onze eigen proeverij in maart, hebben we de afgelopen tijd een lijst gemaakt van interessante wijnproducenten. Mei 2023 was het zover. We gingen op bezoek bij de wijnproducenten! We hadden een druk programma gemaakt met invulling voor elke dag van de week. In totaal zouden we 11 wijnboeren gaan bezoeken in regio Südtirol. De meeste waren voornamelijk gelegen rondom Bolzano, waar we dus ons hotel hadden geboekt.

Op dinsdag 16 mei begonnen we onze tour bij wijnbouwer Pitch am Bach. Een erg kleine wijnbouwer met slechts zo’n 3000 flessen per jaar. Idyllisch gelegen op de heuvels met uitzicht op Bolzano. Na een hartelijk welkom en rondleiding door de wijnvelden en boerderij werd de eerste deal gesloten. Hierna volgden nog vele andere wijnboeren waarbij ze een voor een zeer hartelijk en geïnteresseerd waren. Opvallend hoe elke wijnboer het toch weer net iets anders aanpakt, van middeleeuwse wijnkelders tot hightech wijnvaten. Wat overeenkomt is dat ze bevlogen zijn om de beste wijn te maken en dat het allemaal familiebedrijven zijn waarbij onze generatie (dertigers) nu net aan zet lijkt te komen voor de verdere toekomst van de bedrijven. Dit maakt het contact nog laagdrempeliger en eenvoudiger.

Na een volle week, vele proeverijen, prettige contacten en goede deals, hebben we ter afsluiting nog een mooie wandeldag gehad bij de Seiseralm. U kunt het resultaat van de wijnreis sinds enkele dagen proeven! Er zijn zo’n 30 verschillende soorten, prachtige, exclusieve Südtirolse wijnen toegevoegd aan ons assortiment.

Wijnproducent: Pitch am Bach ⬇
Italiaanse wijnproducent Pitch am Bach
Wijnproducent: Untermoserhof ⬇
Italiaanse wijnproducent Untermoserhof
Wijnproducent: Griesbauerhof 
Italiaanse wijnproducent Griesbauerhof
Wijnproducent: Bergmannhof met de oude generatie! 
Italiaanse wijnproducent Bergmannhof
Italiaanse wijnproducent Bergmannhof
Wijnproducent: Thurnhof 
Italiaanse wijnproducent Thurnhof
Wijnproducent: Unterhofer 
Italiaanse wijnproducent Unterhofer
Wijnproducent: Salurnis 
Italiaanse wijnproducent Salurnis
Wijnproducent: Garlider 
Italiaanse wijnproducent Garlider
Terug naar blog