Proeverij selectie toekomstige Italiaanse wijnen

Proeverij selectie toekomstige Italiaanse wijnen

De afgelopen maanden zijn er talloze prachtige wijnen aangekomen uit Südtirol. Het idee is om een selectie te gaan maken uit al deze opgestuurde wijnen. Deze geselecteerde wijnen zullen jullie dan ook binnenkort kunnen gaan bestellen via de webshop.

In maart was het dan zover, de proeverij. We hadden verschillende fijnproevers uitgenodigd om deel te nemen aan ons proefpanel. Enkele zeer ervaren wijnproevers maar ook echte liefhebbers zonder wijndiploma’s. De deelnemers varieerden ook in leeftijd om alle smaak voorkeuren te representeren. We hadden een selectie gemaakt van rood, wit en roze. In totaal 17 wijnen. Cees Gietelink had heerlijke kazen, broden en vleeswaren meegenomen uit Süd Tirol de week voorafgaand aan de proeverij. Dit om de wijnen volledig tot hun recht te laten komen tussen de lokale producten.

Na een korte voorstelronde introduceerden we de wijnen één voor één met het wijnhuis, de druif en andere relevante feitjes. Iedereen kon zijn oordeel van de wijn opschrijven op de beoordelingsformulieren. Al snel vlogen de uitgesproken meningen door de ruimte, ‘’deze wijn moet je zeker gaan importeren’’, ‘’deze wijn is wel erg gewoontjes’’, ‘’deze wijn is fantastisch!’’. Nadat alle wijnen de revue waren gepasseerd, werden de beoordelingsformulieren ingezameld. De weken hierna hebben we de beoordelingen verwerkt en inmiddels zijn we tot de selectie gekomen die we willen gaan verkopen.

We kunnen jullie verzekeren dat het een prachtige selectie aan wijnen is geworden. Met zorg uitgekozen uit het ruime aanbod aan wijnen dat er is. We hopen dan ook dat we ons enthousiasme voor deze selectie wijnen aan jullie kunnen overdragen.

Geniet ervan!

Italiaanse wijnproeverijItaliaanse wijnproeverij
Italiaanse wijnproeverij en broodItaliaanse wijnproeverij
Terug naar blog